Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları herhangi bir işletme veya aşiyan sahibi kucakin harika bir yatırımdır çünkü çok yaraşıklı maliyetlidirler; yönlü korumaya iye olmanın ne kadar önemli bulunduğunu anlamanız karınin binanızın yangın müdafaasının akim başüstüneğu yegâne bir örnek yeterlidir!

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin canipı dizi, yangın bapları ekseriyetle özel şümul ve kapı menteşeleri kadar başka yangın koruma özelliklerine sahiptir.

     Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın Bapsı esas amacı insanların hüsran gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve alım şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten daha yüce mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Fevkda arsa alan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Montaj esnasında geçerli Yangın Çıkış Kapısı sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri muhtevaermektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları sıkışık kişi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı eke binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page